.

banneri

2018/03/16

revontulet

Lähdin aikaisin aamulla äidilleni metsästämään ulkohousuja, joiden luulin sijaitsevan kämpässäni. Onneksi löysin housut ajoissa äitini luota, sillä aikataulu oli tiukka, ja mun piti olla Kampissa jo yhdentoista aikaan. Huomioikaa, etteivät kulkuyhteydet kämpiltäni ole kovin hyvät. Treffasin Kampissa matkaporukan, tutustuin nopeasti mulle entuudestaan tuntemattomaan pariin tyyppiin, ja suuntasimme kaupan kautta rautatieasemalle. Lähdimme siis extempore (ainakin minulle) Rovaniemelle kuvaamaan videoa markkinointitarkoitukseen ystäväni yritykselle. Luvassa on kaikkea mahtavaa ja uutta, enkä todellakaan tiedä edes puolia aktiviteeteista. Periaatteessa mulle ja Celinalle ei kerrota mitään, vaan kaikki tulee yllätyksenä. Ihanaa! Tämänpäiväinen 8 tunnin junamatkustelu palkittiin suunnittelemattomalla menolla. Koukkasimme matkalla mökillemme järven rannalle, jossa näin hienoimman tähtitaivaan koskaan. Espoossakin on mahdollista tähystää tähtiä, mutta mikään ei vedä vertoja täysin pimeälle Suomen Lapin taivaalle. Olin aivan hämmästynyt ja haltioissani, kunnes huomasin jotain muuta. Taivaalla hohti revontulia. Lieskat olivat hyvin haaleita, hieman vihervivahteisia, mutta ai että mikä näky kameran näytöltä paljastui. Tällä kertaa sitä, mitä ei kunnolla silmällä nähnyt, näkyi valokuvissa. Yleensähän tuo menee juuri toisinpäin. Saimme sanoinkuvailemattoman upeita otoksia revontulista, eikä vieläkään tunnu todelliselta voida sanoa, että olen todella nähnyt ne luonnossa. Kiitos Lappi, olet ollut mahtava jo tähän mennessä!

AuroraBorealis1
Minä ja Celina haltioissamme revontulista.
RevontuletRevontulet
Hyvin väsynyt matkailija, joka otti pienet nokoset Rovaniemen junassa.
RevontuletRevontuletRevontuletRevontulet


2 kommenttia:

  1. Siis häh, viime viikkoina revontulet on olheet täälä kauhean haaleita (mutta sen sijaan niitä on ollu paljon levinneenä koko taivaalla.) Miten ihmeessä olet saanu nämät kuvat niin kirkkaan vihreiksi.. photoshoppiko?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli tosi haaleet. Kamera sai 15 sekunnin sulkija-ajalla talteet mystisesti noinkin hyvät valot. En tajua, miten sai taivaan niin vaaleaksi, kun silmällä ei nähnyt melkein mitään :D

      Poista

Kiitos kommentista ! ♡