.

banneri

2018/01/07

lux

Äiti oli aiemmin ehdottanut mulle ja Jamille LUX-valotapahtumaa Helsingissä. En tiennyt yhtään, mistä oli kyse, mutta suostuin tietty mukaan, kun kyseessä oli kulttuuritapahtuma. Luulin viimeiseen asti, että olisimme jossain sisätiloissa, kunnes äiti alkoi miettiä ääneen, mitä reittiä kävelisimme. Ihmettelin, etteikö voitaisi mennä sisällä kartan mukaan, ja sain naurahdukset, sillä olisimme pari tuntia ulkosalla pikkupakkasessa. Onneksi mulla on yleensä aina lämmintä päällä. Jotta jaksoin kävellä kärsivällisesti, pistin Pokémonin heti päälle. Pelailin näpit vuoroin jäässä, vuoroin kaulahuivin sisällä, ja sain kuin sainkin paljon aikaan. Alunperin olin ottamassa järkkäriäni mukaan saadakseni hienoja kuvia teoksista, mutta ulkona kamera olisi todennäköisesti vain jäätynyt. Onneksi puhelimeni nappailee kätevästi pimessä normaaleja ja myös laadukkaita panorama-kuvia suurista teoksista.

LUXLUXLUX

Odotellessamme Tuomiokirkon edustalla suurinta ja hienointa valoshowta, nappasimme vuoronumeron johonkin valokuvaussessioon. Kyseessä oli musta huone, jossa seisottiin paikoillaan parin minuutin ajan taiteilijan pyöriessä erilaisten valojen kanssa taustalla. Yllä on mun ja Jamin tuotos, ja pakko sanoa, että oli aika vaikeaa pysytellä niin pitkään paikoillaan, kun on tottunut kameran nopeaan sulkemisaikaan. Hieman taidettiin liikahtaa, ainakin piponi reunasta päätellen.

LUXLUXLUXLUXLUX
Reitti oli viitoitettu valokyltein.
LUX

Vaikka osa taideteoksista oli hienoja ja oikeasti taiteellisen puolelle meneviä, suurin osa tuotti ryhmällemme, etenkin minulle, pettymyksen. Ihmisiä oli kamalasti, varmaan odottamassa upeita luomuksia, kuten meitsi, mutta moni teos oli pois päältä tai vioittunut. Suurin, tapahtuman huipentuma oli Tuomiokirkko, jonka esitystä odottelimme reilun vartin. Jossain kohtaa alettiin kuuluttaa englanninkielistä vikailmoitusta, ja myöhemmin suomeksi selitettiin kyseessä olevan teknisiä ongelmia. Odotimme pitkään tuota paljon kehuttua projisointia, kunnes lähdimme jatkamaan reittiä eteenpäin... rastille numero 1, joka ei tietenkään toiminut. What a disappointment. Ehkä ensi vuonna tekniikkapuolesta pidetään parempaa huolta ja ihmiset saavat vastinetta paikalle saapumiseensa. Kaiken kaikkiaan oli ihan hieno ilta mukavassa seurassa, mutta vähän jäi nyrpeä nenä kotimatkalle. Teokset, jotka toimivat, saivat minulta kuitenkin ison peukun ja ihastelevan katseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ! ♡