.

banneri

2017/12/11

lounas koko perheelle

Olipas mukava sunnuntai taas vaihteeksi! Heräsin ajoissa laittautumaan päivää varten. Tiedossa ei ollut mitään kummempaa, mutta mulle tuli vain olo, että haluaisin näyttää ehostetulta. Parin tunnin kuluttua iskä saapui hakemaan mua hänen luokseen pitkästä aikaa. Kurvasimme ruokakaupan kautta ostamassa tarvikkeita lounaalle, koska olin sopinut hänen kanssaan kokkaavani jotain lihansyöjillekin maistuvaa kasvisruokaa. Vasta kaupassa ostoskärryjä työnnellessäni muistin, että olisin voinut miettiäkin reseptiä etukäteen. Improvisaatiolla mentiin ja kärryihin tarttui yhtä sun toista. Iskällä oli onneksi kotonaan perustarvikkeet valmiina, joten esimerkiksi sipulin unohtuminen ei kaatanut ideaani. Olli oli luvannut liittyä joukkoon, ja mua vähän jännitti etukäteen, miten hän suhtautuisi ruokaan. Hän on hyvin nirso uusien makujen kanssa, ja mitä kasvisruokaan tulee, noh, se menee jo maistamattakin roskikseen ja inhokkilistalle. Onnistuin kuitenkin maustamaan ruoan loistavasti, sillä myös veljeni totesi sen olevan herkullista. Iskä innostui kanssa yhteiskokkailusta ja tästä proteiinipitoisesta kastikkeesta, joten tiedossa on varmasti lisää yhteisiä kasvislounaita, ehkä joskus isommallakin poppoolla. Tykkään olla keittiössä, jos joku auttaa mua etenkin jälkipyykin kanssa, ja mikäli mulla on ruokailijoita, joille tarjota jotain.

CookingCookingCooking
Iskä piti väliaikaviihdettä, kun odoteltiin riisien keittymistä.
Cooking
Koskaan aiemmin en ollut missään nähnyt chiliversioa Plantin vegeruokakermoista. Oli muuten hyvää!
CookingCookingCookingCookingCooking

Käytimme ruoassa itämaista riisiä, jota myytiin annospusseissa. Mulle ja iskälle pussit olivat täysin uusi käsite, mutta Olli sai meidät vakuutettua niiden toimivuudesta. Myöhemmin iskäkin vannoi, ettei ostaisi enää muunlaisia riisipaketteja. :D Riisin kanssa tarjoilin kastiketta, joka sisälsi hieman ehkä toistensa kanssa ristiriitaisiakin ainesosia. Lupaan kuitenkin teille, että maku oli todella hyvä ja teen varmasti jatkossa samanlaisen kastikkeen myös äitini maisteltavaksi. Kastikkeeseen tuli:

1 sipuli, 1 pkt kasvisnakkeja (x10), n. 300g nuppuvihannekset pakkasesta (parsa- ja kukkakaali, porkkana), 2 pkt viipaloituja jumboherkkusieniä, 1 tlk kikherneitä, 1 chili-ruoka"kerma", 1 sipuli-ruoka"kerma" (molemmat "kermat" vegaanisia ja kaurapohjaisia), juusto-parsakaalipussikeitto, rypsiöljyä.

Mikäli ateriasta haluaa kokonaan vegaanisen, tulee juusto-parsakaalikeitto korvata maitojauhetta sisältämättömällä versiolla. Toisaalta koko "keiton" voi jättää poiskin ja heittää tilalle esimerkiksi vehnäjauhoja suurustamaan kastiketta. Mausteiksi lisäsin suolaa, pippurisekoitusta, savupaprikaa, valkosipulijauhetta, Mystinen pohjola -maustesekoitusta sekä cayennepippuria. Mikäli aiot / toteutit reseptini, kuulisin mielelläni mielipiteesi mausta ja valmistusprosessista. Voin jatkossakin jakaa omia makuvinkkejäni, vaikka olenkin todella huono kokki omasta mielestäni. Multa löytyy myös valtava kasvisruokakirja, jonka reseptejä voisin jonain päivänä lähteä testailemaan, ja jakaa onnistumisia täällä blogissani, tai esimerkiksi youtube-videolla. Miltäs tämmöinen kuulostaa?

1 kommentti:

  1. kasvisreseptejä ois kiva kuulla enemmänki! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista ! ♡