.

banneri

2017/12/25

joulupöytä

Meidän perheen joulupöytään on perinteisesti kuulunut aamuisin brunssina joulupuuro mantelilla (tai lasten tapauksessa useilla) varustettuna. Illemmalla pöytään on katettu useita lihavaihtoehtoja, kaloja ja salaattia. Laatikotkin kuuluvat perinteisiimme, mutta ne vaihtelevat vuodesta toiseen. Tänä vuonna kattauksina oli kaiken kaikkiaan seuraavaa:

Joulukinkku, poro- ja hevosleikkeleet, seitan-leikkeleet (vegan), kananmunat täytettynä merilevämädillä (kasvis), peruna-, lanttu- ja porkkanalaatikko, keitetyt pariisinperunat, katkaravut, metsäsienisalaatti (kasvis), rosolli ja tuoresalaatti, kylmäsavu- ja graavilohi, ruisleivät, maustetut salaattijuustot.

Käydessämme aiemmin vuosia sitten isän puolen isoäidilläni, hän tarjosi joulupöydässä myös lipeäkalaa. Se oli ehdoton lempiherkkuni pitkään. En nykyisin voi oikein syödä kaloja, kun saan seurauksena kovaa pahoinvointia. Kananmunaa vielä söin ja katkarapuja, mutta uudenvuodenlupaukseni on pysytellä mahdollisimman vegaanisessa ruokavaliossa, joten bye shrimps! Seitan-leikkele oli uutuus meidän kotona, mutta tuntui maistuvan hyvin, etenkin sinapin kera. Koostumus on vähän kuin kinkkuleikkeessä, mutta maku on vahvempi ja koko leikkele on mahdollisesti jopa ravintorikkaampi, luulisin. Ehkä. :D

ChristmasChristmasChristmasChristmasChristmasChristmasChristmasChristmasChristmasChristmas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ! ♡