.

banneri

2017/07/08

riika, latvia

Ensimmäinen yö on nyt vietetty Riikassa Latviassa lentokenttähotellissa. Virosta Latviaan ajettua reissua en taltioinut, mutta kuvasin tänään videopätkät tulevaan koosteeseen. Myös tämä blogipostaus sisältää kiitettävän määrän valokuvia, joten varaudu. Näet pian vanhan kaupungin kauneuden pikaisesti asiakohtaisten kuvausten avulla. Sveicināti Rīgā!

Hotellilla oli tarjolla aamiainen, joka sisälsi puuroa, makkaraa, paistettua kukkakaalia, omeletteja, muroja, jogurttia ja leipiä. Kahvikoneitakin löytyi pari kappaletta ja vettä sai omituisesta automaatista. Puin aamiaiselle olkaimettoman paidan ja lyhyet farkkushortsit, mutta tajusin pian, että olisin voinut valita muutakin. Läheisten pöytien noin 20 intialaisvaikutteista nuorta miestä näyttivät siltä, etteivät olleet aiemmin paljasta olkapäätä nähneet. Selvisimme kuitenkin katseilla ja nautimme hyvästä ruoasta. Pakattuamme tavarat takaisin autoon, nappasimme taksin keskustaan. Auto jätettiin hotellille turvallisuus- ja kätevyyssyistä, eivätkä taksitkaan paljoa tuollapäin maksaneet. Kaiken lisäksi kuljettajamme oli todella mukava ja jutteli kanssamme.

ReissussaReissussaReissussa
ReissussaReissussa
Kokoonpanomme reissussa.
ReissussaReissussaReissussaReissussaReissussaReissussa
Söimme oikein maittavat aamukahvit herkkuineen pienessä leipomossa, jossa valikoimaa riitti. Minä päädyin juusto-rahkapiirakkaan.
Reissussa
Olli nappasi kuvan pikkulinnuista kuokintapuuhissa.
Reissussa
Reissussa
Latvian mäkkäreistä saa jotain limonaadia, mitä ei Suomessa tarjoilla. Maistui vähän esanssimehujäältä, mutta ihan hyvää oli silti.
Reissussa
ReissussaReissussaReissussaReissussa
Reissussa
Talon valkoviiniä ja rapupastaa valkkarikastikkeessa aurinkokuivattujen tomaattien ja kapristen kera.
Reissussa
Törmäsimme yhteen polttariporukkaan ja toiseen aviopariin. :D
Reissussa

Ajoimme taksilla shoppailujen jälkeen takaisin hotellille ja sieltä eteenpäin. Kaupungilla ostelin paljon tavaraa, pääosin New Yorkerista, joten odota vain ostosten esittely -videoa myöhemmin youtube-kanavalleni. Seuraava pysäkki olikin Jurmala, suuri kaupunki yli 26 kilometrin rantaviivalla ja ränsistyneillä sekä ylellisillä taloilla. Kävin Ollin kanssa uimassa huomattavasti Suomen meriä lämpimämmissä vesissä, missä piti käppäillä n. 100 metriä, ellei enemmänkin saadakseen reitensä veden alle. Ranta oli kuitenkin erittäin kaunis, vaalea, ja saimme mukavat kuvat otettua sieltä.

ReissussaReissussaReissussaReissussaReissussa

Latviassa oli nähtävissä selkeät tuloerot. Osa rakennuksista loisti yli 400 neliön koollaan, suurilla hyvinhoidetuilla pihoilla ja viidellä uusimmalla Audilla parkkipaikalla. Osa taloista taas oli hylättyjä, palaneita, romahtaneita tai kesken jääneitä. Yllä olevassa kuvassa on pystyyn rakennettu pohja, mutta jo jonkin aikaa hylättynä ollut kerrostaloasunto. Vieressä, mistä kuvan otinkin, on suuri supermarketti. Välillä kyllä tuntui epämiellyttävältä kävellä ihan rähjäisten ja rikkinäisten kotien ohi, tietäen miten huonoissa oloissa suuri osa ihmisistä joutuu elämään. En halunnut vaivata päätäni sen enempää, joten ohitin nuo paikat nopeasti ja keskityin tuleviin suunnitelmiin.

Olen sellainen ihminen, joka voi pohtia köyhyys- ja nälkäkysymyksiä maailman tappiin asti, huolestuen omasta ja muiden hyvinvoinnista. Tämä johtaa unettomuuteen, ahdistukseen ja muihin ikäviin ajatuksiin, mitä en haluaisi usein kokea. Siksi vielä tässä vaiheessa kaikesta parantumista pyrin keskittymään ainoastaan positiivisiin juttuihin. :) Huomenna sitten ehkä Liettua-postausta...

2 kommenttia:

  1. Onko taas ryyppyputki päällä? Jedi parka! Esität täällä niin huolehtivaa ym mutta totuus on kyllä ihan täysin näiden juttujesi vastainen. Toivottavasti todellakaan kukaan ei pidä sua roolimallina ym!!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista ! ♡