.

banneri

2017/07/06

åbo - åland

Ensimmäinen useista matkapostauksista tulossa! Lähdimme aikaisin aamulla Turusta Galaxylla kohti Maarianhaminaa. Meri oli suhteellisen tyyni, eikä kukaan kärsinyt matkapahoinvoinnista tällä kertaa. Vietimme suurimman osan ajasta peräkannella, missä tuuli ihan hirveästi. Taistelin pelkoani (tuulifobia) vastaan jonkin aikaa, mutta jouduin vaihtamaan tyynempään paikkaan piakkoin. Söimme laivan buffetaamiaisen, pelasin poksua, juttelimme niitä näitä, joimme paljon limsaa ja tsekkasimme tax free -kaupat löytäen minulle ja Ollille enimmäkseen pienoistavaraa.
Muutaman tunnin jälkeen saavuimme perille Ahvenanmaalle, ajoimme ulos laivasta ja parkkeerasimme lähimmän ostoskeskuksen pihaan. Huom. Maarianhaminan  ostoskeskukset ovat luokkaa "pieni peräkylä ja pari kauppaa". Söimme lounaan, tulkkasin suomalaisille turisteille menun ja huomasin jotain hassua. Vaikka Ahvenanmaa kuuluu Suomeen, kukaan asukkaista ei oikeastaan ymmärrä sanaakaan suomea. He kaikki puhuvat ruotsia ja myös kyltit ovat tuolla kielellä. Onneksi itse olen monikielinen ja pärjään tällaisissa paikoissa, mutta pelkästään englantia puhuvat seuralaisemme ovat ihan pihalla ilman pientä kääntöapua.

JourneyJourneyJourneyJourneyJourneyJourneyJourneyJourney

Ruokalevon jälkeen vuorossa oli minigolf. Paikassa, jossa pelasimme, oli kaksi eri kierrosta. Toinen kierroksista oli vaikeampi ja toinen helpompi. Ehdotuksestani aloitimme tietenkin vaikeasta, enkä osunut pallolla yhtään, minne halusin. Sanotaanko, että ensimmäiset radat menivät reilusti yli asettamamme lyöntirajan. Kehityin kuitenkin koko ajan ja sain pari Eaglea ja Birdietäkin! :) Vaihdoimme vaikeiden ratojen jälkeen helpompaan sen ollessa tyhjä ja kiersimme paremmilla tuloksilla loppuun. Olin ainoa, joka jäi plussan puolelle pistetaulukossa, ja reilusti jäinkin. Muut vetelivät miinus kymmentä mun päätyessä plus neljääntoista. Hauskaa meillä oli silti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ! ♡