.

Banner

2017/04/15

royal ruka

Hyvää lauantai-iltaa. Editoin äsken kuvat eiliseltä pääsiäisillalliselta, kun siitä lupasinkin kertoa. Alunperin postauksen nimi oli juurikin tuon ruoan mukainen, mutta pohdittuani hetken muutin sen hotellimme mukaiseksi. Haluaisin aterian lisäksi kertoa teille myös tästä upeasta majapaikasta, henkilökunnasta ja palvelusta. Jos vaikka joku teistä eksyisi tännepäin ja olisi yösijaa vailla.

PääsiäisruokaPääsiäisruokaPääsiäisruokaPääsiäisruoka

Illallinen

Menu oli kovin kalapainoitteinen. Tiesin kyllä lampaan kuuluvan pääsiäistarjontaan, mutta kala? Uutta minulle, ei tosin yllätä. Onnekseni kala kuuluu edelleen joskin pienempänä osana ruokavaliooni kasvisruoan lisäksi. Tarjolla oli kylmäsavu- ja graavilohta, siikasalaattia, silliä, muikunmätimoussea, paistettua siikaa, kasvissalaattia, keitettyjä perunoita maustamattomina ja valkosipulilla höystettyinä, höyrystettyjä kasviksia, kahta eri lammasruokaa ja lapin rieskaa. Jälkiruoaksi tarjoiltiin pashaa, tiramisua, omenapiirakkaa, mämmiä vaniljakastikkeella sekä pieniä suklaamunia. Maistoin kaikkea lihoja lukuunottamatta. Kävin keittiöväelle kehumassa ruoat maasta taivaisiin, sillä makunystyröitäni ei oltu hivelty tällä tavoin aikoihin! Muutoinkin kaikki täällä saamamme ravinto aamiaisbuffettia myöten on todella herkullista. Kaikkea löytyy ja kuten eräs nainen henkilökunnasta totesi: "täällä kaikkien asukkaiden vatsat täytetään."


Henkilökunta

Olen toistaiseksi tavannut henkilökunnasta vain keittiöön kuuluvaa väkeä. Osa heistä myös tarjoilee, kattaa ja hoitaa respan asiat. Siivousvastaavista en tiedä, joko ovat samaa henkilöstä tai sitten eivät. Kuitenkin kaikki täällä hoidetaan viimeisen päälle. Ravintola-alueella, johon keittiö on kiinnitetty, tyhjät likaiset astiat poistetaan välittömästi, juomatarjoilusta pidetään huolta kyselemällä mieltymyksiä ja täydennyksen tarvetta, ja ruoka tuodaan pöytään erittäin nopeasti. Respasta saa asiantuntevaa tietoa melkein mihin vain liittyen, asiakkaita kohdellaan niin hyvin ja ystävällisin elkein, ettei ole lainkaan valittamista. Pääsiästarjontakin selitettiin meille lähes kädestä pitäen, että tietäisimme mitä mikäkin ruokalaji sisältää. Olen todella tyytyväinen kaikkeen täällä.


Hotelli

Rakennus, jossa yövymme on puinen iso kartano. Ympäristö on vähän pimennossa minulta kaiken ympäröivät lumen takia, mutta uskoisin paikan näyttävän hienolta linnalta. Parkkipaikalta menee portaat bussipysäkille, vaikkakin ne ovat täysin talvikunnossapidon vastakohta. Kiertolenkki vie enemmän aikaa, mutta alamäkeen on helppo kävellä. Aula on siisti ja tilava, ja takkatila on koristeltu metsästyssaaliiden päillä. Löytyy isoa hirvenpäätä, antilooppia ja villisikaa. Vuohikin taitaa keimailla sivuseinällä. Takkatilasta on hienot näkymät luontoon ja "vuorelle" sekä mukava akustiikka puheluiden hoitamiseen.
    Huoneemme on tilava myöskin. Täällä on kaksi sänkyä sekä veljelleni tehty vierassänky, joka on parisängyn kokoinen. Yksi seinä on kokonaan peilitetty ja takanani tässä sängyllä istuessa roikkuu kaunis taulu. Kylpyhuoneesta löytyy lämmitetty pyyheteline, vessa ja suihkukoppi kunnon paineen omaavalla suihkulla, pitkästä aikaa. Laskettelutamineille on varattu kuivauskaappi eteiseen ja kehon lämmitykseen voi respasta varata saunan melkein tunniksi väelleen ilman lisähintaa.

PääsiäisruokaPääsiäisruokaPääsiäisruokaPääsiäisruokaPääsiäisruoka

Tykkään hotellistamme ihan sikana ja suosittelen tätä lämpimästi kaikille tännepäin matkaaville. Mikäli liikkuu autolla, menee vain muutama minuutti ajaa rinteille. Royal Ruka on hotellin nimi, jos en sitä aiemmin maininnut. Kerron ensi postauksessa moottorikelkkapäivästämme, mutta siihen asti, hyviä öitä ihmiset! :)

PS. iskä muistutti, että spa-osastolta löytyy saunan yhteydessä myös poreallas. Itse en ole käynyt kurkkaamassa, mutta pitäähän tuollainen nyt lisätä kirjoitukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ! ♡