.

banner

2015/06/30

päivän asu

YardpicsYardpicsYardpicsYardpics

En ole saanut tänään paljon mitään aikaan. Heräsin joskus yhdeksän maissa torkuttaakseni itseni uneen vielä yhteentoista saakka. Oon tehnyt ruokaa, ottanut asukuvat, edennyt kolme jaksoa American horror storyssa ja käynyt kaupassa. Illaksi suunnitelmissa vielä uusien tavaroiden järjestely ja kirjaprojekti. Musta tuntuu, että iltakävely vois olla tänään paikallaan ja ehkä joku kiva leffa tai lukuhetki. Ketä mä huijaan? En minä lue, ainakaan yleensä. Katsotaan mitä keksin.
Huomasin näitä kuvia katellessa, että mun hiukset on vihdoin alkaneet kasvaa. Niille tuli joku kasvupaussi tossa pariksi/muutamaksi kuukaudeksi, mutta nyt taas on havaittavissa pituuskasvua ja uusia tynkiä päänahassa. Ihanaa! Ostin vielä varmuuden vuoksi mulle entuudestaan tuttuja kapseleita, joita pitäis popsia koko heinäkuu. Päivittelen tilannetta täällä, että auttoivatko ne mua vai eivät.

YardpicsYardpicsYardpics

Paita: Lookbook store - - shortsit: Cubus - - korut: saatu / nomination - - aurinkolasit: joku pikkupuoti(?)

Multa on pyydetty kauheesti, että laittaisin asukuvien perään ostopaikat, joten ajattelin ainakin joihinkin postauksiin ne lisätä. Etenkin jo aihe on asukeskeinen! By the way kaverit, tälle viikolle on luvattu hellesäitä. Lähes 30 astetta loppuviikosta. Ihan mahtava homma ja ehkä mä voisin myös heittää ton talviturkin pois. Kuitenkin oon varautunut jo totuttuun ylihypetykseen ja todellisuuden 20 asteeseen. Toivon kuitenkin kovasti, että ennuste nyt pitäisi paikkansa.

2015/06/29

retki suomenlinnaan part II

Minä täällä, jatkopostauksen parissa! Suomenlinnassa oli tosi tuulista koko päivän, ja iloitsin mun kampausvalintaa loppuun asti, kun Salla takelteli aukinaisten hiustensa kanssa. Tuuli ei kuitenkaan onneksi ollut mitenkään puuskittaista, joten mun ei tarvinnut pelätä henkeni edestä. :-D

SuomenlinnaSuomenlinna

"Viikon luontokuva!" terveisin Salla.

Tosiaan musta oli hassua nähdä sammalen peittämiä kattoja jokapuolella. Tuli mieleen Hobitti- ja Teletappimaat, joissa on vihreitä kumpuja, joiden sisällä asutaan. Mun mielestä maahan rakennetut tilat koleudesta huolimatta on tosi käteviä, koska niissä on aina viileää ja ennen vanhaan ilman jääkaappeja ruoan säilöminen helteellä oli varmasti tosi vaikeeta.

SuomenlinnaSuomenlinnaSuomenlinnaSuomenlinna

Koko edeltävän illan olin miettinyt millaisia kuvia haluun ottaa reissulta. Päällimmäisenä pyöri kukkapelto-kädet-levällään-mielikuva, jonka pääsin toteuttamaan, jee! Lopputulos oli kuitenkin tosi Sound of music -tyylinen, huomasin jälkikäteen. En voi olla ainoa, joka ennen matkaa miettii paikkaa, ympäristöä ja mahdollisia kuvakulmia. Tai sitten oon ainoa. En tiedä.

SuomenlinnaSuomenlinnaSuomenlinna

Raksuttiko kellään hoksottimet kahvilakyltin kohdalla? Café Chapman. Chapman niinkuin Orange is the new blackin päähenkilön sukunimi. Hänen etunimensähän on Piper. Ei siis siinä vielä kaikki, koska Suomenlinnasta löytyy myös kahvila nimeltä Café Piper. Mietin jo karttaa katsoessa onko näillä saarella mitään yhteyksiä OITNB-tähden kanssa, ja googlasin heti kotona asiaa. En ollut ainoa pohtija, nimittäin netissä on muitakin kysymyksiä yhtäläisyydestä. Valitettavasti Suomenlinna ei liity tähän Piperiin millään tavalla. Hassu sattuma kuitenkin, eikö?

Video Suomenlinnasta tulee tänään tai huomenna, joten pysytelkääs valppaina!

2015/06/28

retki suomenlinnaan part I

Minä ja Salla tehtiin tämän kesän eka yhteinen retkemme Suomenlinnaan - - på svenska Sveaborg, tiedä sitten miksei kutsuta Ruotsinlinnaksi - - ja oli kyllä tosi kiva reissu! Kuvia tuli otettua paljon, joten en viitsi tunkea kaikkia samaan postaukseen ja teenkin tälle kirjoitukselle jatko-osan vielä. Nähtiin ennen puoltapäivää Kampissa, mistä hypättiin ratikkaan Kauppatorille. Yleensä oon mennyt saareen HSL:n lautalla mutta todettiin, ettei jakseta odottaa ja mentiin ensimmäiseen lähtevään lauttaan. Se oli JT-Jet, joka pysähtyi ennen varsinaista pysäkkiä Lonnassa ja paluumatkalla Lonnan lisäksi Kuninkaanportin satamassa. Niimpä tuohon 15-20min lauttamatkaan kului yli puoli tuntia. Meillä nuorilla oli kuitenkin onneksi aikaa käytettävänä ja nautittiin raikkaasta meri-ilmastosta kannella. Kuvasin My day:ta koko päivän aika ahkerastikin banaanionnettomuudesta huolimatta - - you'll see later - - mutten vielä osaa sanoa milloin video on nähtävissä tubessa.

SuomenlinnaSuomenlinnaSuomenlinna

Mentiin saari ikään kuin väärään suntaan, sillä me aloitettiin isosta saaresta, ja lopetettiin yliväsyneinä kauimpiin pikkusaariin. Virhe selkeesti, koska ei jaksettu enää katsella noita pienimpiä saaria päivän päätteksi. Aamupäivän kierros pääsaaressa(?) kuitenkin meni sutjakasti ja otettiin paljon valokuvia toisistamme, maisemista sekä pienistä yksityiskohdista. Nautittiin urheilukentällä eväitä, ja postasinkin Sallan syödessä salaattia itsestäni videon, jossa "temppuilen" rekkitangolla. Ei sitä oikeestaan voi kutsua temppuiluksi, kun vasta testasin kestääkö mun ranne yksinkertaisimpia liikkeitä roikkumiseen ja oman painon kannatteluun liittyen. Katso video.

SuomenlinnaSuomenlinna

Cokista, koska you gotta stay hydrated, right?

SuomenlinnaSuomenlinna

Käytiin myös aika monissa luolissa, ja joskus joku turisti aina kyseli, mistä pääsee ulos ja onko edessä vesilammikoita. Ei luolissa ole todellakaan niin pimeetä, kun ihminen luulee. Johtuu vaan siitä, että silmä on tottunut todella kirkkaaseen suoraan auringonpaisteeseen ja kun yhtäkkiä meneekin hämärähköön maanalaiseen tilaan, tuntuu helposti hetken sokealta. Sama kuin katoin karttaa läheltä pitkään auringossa ja mun katse tottui kartan heijastukseen ja väreihin. Kun katsoin ympärilleni, maisema oli tosi haalea, eivätkä värit näkyny ollenkaan kirkkaina. Odotin hetken ja näkö palautui ennalleen.

Suomenlinna

Suomenlinnan asuinaluetta. Aika jännä, että jotkut todella asuu tuolla saarella myös talvisin.

SuomenlinnaSuomenlinnaSuomenlinna

Merisotakouluun liittyy tarina. Minä ja Salla istuskeltiin tyytyväisinä jollain pihalla ja kierreltiin rakennuksia olutsiiderit kädessä - - Cargo-merkkinen ja pahanmakuinen, joten heitettiin pois - - ja vasta kun päästiin päätielle, tajuttiin että alue oli kielletty. Tai siellä ei olisi saanut olla rangaistuksen uhalla, ja joka paikassa oli kameroita. Hups. Toivottavasti ei tule sakko perässä, haha.

SuomenlinnaSuomenlinna

Jatkan teille seuraavassa postauksessa matkakertomusta. Milloin te ootte viimeksi käyneet tuolla, vai onko mulla sellainenkin lukija, joka ei olisi ikinä astunutkaan Suomenlinnaan?

2015/06/27

automatka porvooseen ja takaisin

Nukkumaanmenorutiinin suhteen on tsempattu! Alempi kuva on otettu eilen illalla ja menin oikeesti aiemmin nukkumaan. Fiilis tänään aikaisen herätyksen jälkeen ihan mahtava.

PorvooPorvoo

Kävin iskän kanssa lounaalla mun lempparikiinalaisessa mutta muistin ottaa kuvan vain alkuruokasusheistani. Ju Xiang Lou löytyy Niittykummusta ja on maailman paras paikka. Kannatan ehdottomasti lounastamista siellä joskus vaikka koko perheen voimin.

Ruoan jälkeen heitin turhat kamat kotiin ja vaihdoin farkuista shortseihin. Ei sillä, että ulkona olis ollut kuuma, mutta nyt on jo kesäkuun loppu, enkä ole päässyt kunnolla käyttämään lyhyitä pöksyjä. Pukeuduin siis ns. protestin merkeissä. Ajettiin Porvooseen ja yritin matkalla viestitellä Kamillalle, jos hän olisi tullut moikkaamaan mua nopeesti, mutta toisin kuin mun aamut, jotkut heräävät siinä kolmen aikaan iltapäivällä. Niimpä luovuin toivosta ja keskityin auttamaan iskää siirtämään yhtä moottoripyörää. Paluumatkalla Kamilla oli huoltsikalla odottamassa mua ja sain vihdoin halata mun ulkomaanruskettamaa ystävää! Love you, hani. Kotimatka sujuikin mukavasti multa autolla suomiräpin kannustamana ja iskältä ajellen mun edessä prätkällään. Miksi haettiin pyörä kotiin? Se myydään ja siirto oli nyt ajankohtainen. :-)

PorvooPorvooPorvoo

Loppupäivän suunnitelmat on mun osalta täysin auki. Haluaisin viettää aikaa jonkun kaverini kanssa mutta musta tuntuu että perheeni lailla kavereilla on myös omaa menoa. Yritän vielä soitella tästä jollekin, koska on tosi ikävä mädäntyä lauantai-iltana pitkän levon jälkeen taas yksin.

2015/06/26

awkward

Minä ja kaverini Nelli treffattiin tänään pitkästä aikaa, ja oli hauska vaihtaa kuulumisia kahvin ja teen äärellä Wayne'sissä. Aloitettiin iltapäivä asuntoesittelyllä, mutta tyytymättömyyden johdosta mentiin suoraan kahvilaan. Iski kyllä valtava kateus, kun hän näytti mulle valokuvia risteilyltään kaikenlaisiin eksoottisiin paikkoihin. Ehkä mäkin joskus vaan otan ja lähden kauas pois rentoutumaan (ja juhlimaan)! :-D Kahvin jälkeen käytiin Sokoksessa, ja ylläripylläri olipas siellä alennusmyynnit. Nelli löysi hiustenhoitotuotteita ja mä jotain ihan muuta... joka viittaakin postauksen otsikkoon.

HelsinkiHelsinki

Iloinen Nelli löytöineen.

Tiedättekö, kun aina me tytöt pilkataan crocseja niiden rumuuden takia, mutta silti mökillä pistetään kyseiset tohvelit jalkaan rannalle mennessä? Olen häpeilemättä kailottanut crocs-vihaani eripuolilla somea ja tänään koitti nöyrtymisen hetki. Olin lähtenyt tosi laittautuneena liikkeelle - - mulle se tarkoittaa siistiä takkia, paljon koruja, lettinutturaa ja avokkaita - - ja muistin, että perkele, mullahan on rakkokengät jalassa. Juuri nämä korkokengät saivat kaksi viikkoa sitten jalkoihini järkyttävät rakot. Ei muuta kuin kenkäosastolle halpa hinta silmissä. Kaikki kengät näyttivät maksavan 30-200 euroa, ja olin jo luopumassa toivosta ja vaipumassa itkuun, kun Nelli hihkaisi löytäneensä alle 20 euron varvastossut. Ryntäsin kenkälaatikolle ja nappaan käteeni... crocsit? Ei. Pakko. Kiikutin "nolona" vihaamani merkin kengät kassalle ja pistin heti jalkaan. Oikeastaan ne olikin aika mukavat jalassa ja pehmensivät kävelyä ihanasti. Ehkä mä pääsen tästä mun tunteesta eroon pikkuhiljaa. Eivät ne krokotiilit olekaan niin pahat kuin aina sanoin.

HelsinkiHelsinkiHelsinki

Tällaista tänään.

cosmo in my dreams

Vasemmalla alla näkyy Cosmopolitanin UK-versio. Luen aina mieluiten brittiläisten kappaleen kyseisestä lehdestä, sillä musta asia on ajankohtaisempaa ja muoti varioi enemmän kuin Suomen puolella. Miksi otin aiheeksi Cosmon? Koska se tunkee uniini. Luit oikein, Cosmpolitanin true story -juttu tunkeutui vahvasti mieleeni. Opin, ettei traagisimpia tarinoita kannata lukea juuri ennen nukkumaanmenoa. Nimittäin lehdessä oli juttu tytöstä, joka oli joutunut elokuvateatterissa ammuntakohtauksen keskelle. Hän loukkaantui, mutta selvisi iskusta. Seuraavana yönä minä näen neljä eri unta, joista kaikki olivat toiminnantäyteisiä. En selvitä yksityiskohtia, mutta esimerkiksi ekassa unessa seison kerrostalon katolla katsomassa alas, kun joku oli juuri hypännyt katolta asfaltille. Mietittiin siellä ylhäällä miten selvitetään tilanne. Kaiken lisäksi henkilö oli jäänyt henkiin. Tokassa unessa jotakuta ammuttiin, kolmannessa oli ollut vakava fillarionnettomuus jne. Ei kauheen kivaa käydä läpi yöllä tollasta, ja toivonkin ettei tuo toistu. Vain positiivisia juttuja ennen nukkumista jatkossa! Ei mulle koskaan kauhuleffoista mitään tule...

150625150625150625

Tragediat sikseen. Heräsin tänään outoon oloon, kun iskä herätti mut aamukahville ja sanoin tulevani pian. Nukahdin kuitenkin uudestaan ehkä viideksi minuutiksi, ja näin unen, jossa join aamukahvit ja söin kaurapuuroa. Iskä lähti töihin ja mä jäin pöydän ääreen. Pian kuitenkin herään ja iskä kutsuu kahville. Mitävv... Ei kaurapuuroa, mutta kahvi on pöydässä. Iskä ei ollut lähtenyt vielä töihin. Olin puolisen tuntia hämmästynyt, kunnes sisäistin todellisuuden ja jätin unen sikseen. Omituista. :-D Mun pitää varmaan mennä nukkumaan aikasemmin, meno on nyt sooooo weird.

Kohta syvennyn työjuttuihin, kun hoidetaan yksi sopimus loppuun skypessä ja iltapäivällä meenkin kaverini kanssa asuntonäyttöön. Ei mulle kämppää mutta mahdollisesti hänelle. Voi olla ihan kiva pitkästä aikaa katsella asuntoja, koska muistan ainakin pienempänä tykänneeni siitä.

2015/06/25

yllätysten päivä

Juhis, Juhis, Juhis... ystäväni, joka osaa aina yllättää. Meillä on yhdessä hauskaa pienestä ikäerosta huolimatta - - lähes 3 vuotta, doesn't matter - - ja eilinen oli kyllä tosi mukava päivä. Olin ensin iskän kanssa kiertelemässä Helsingissä sateessa. Keskustassa pääsee näitä Kamppi-Forum-Stockmann -alueita hyvin läpi kokonaan maan allakin, mutta jouduttiin hetkeksi piipahtamaan pisaroiden joukossa. Kerron myöhemmin mitä puuhailtiin. Jätettyäni iskän, suuntasin Ruoholahteen, mistä Juhis tuli hakemaan mut... veneellä. En oo koskaan aiemmin ollut tollaisessa veneessä, joten oli tosi jännä kokemus. Kun kaveri innostuu vielä vähän vetelemään vesimuotoista donitsia aallokossa, on meikäläisen äänihuulet avattu. Säikähdin pariin kertaan ja pahasti mutta pienellä kiljumisella selviää mistä vain, haha. :-D

150625150625150625

Mentiin illaksi leffaan ja ylläripylläri Finnkinossa oli superpäivät. Saatiin siis kaksi leffalippua 7 eurolla, 3,50e kappale. En edes tiennyt tollaisesta tapahtumasta. Halpaa hupia! Leffa oli Luokkakokous, jonka olin jo jonkin aikaa halunnut nähdä. Tosi hauska ja erittäin eroottinen elokuva, mutta suosittelen silti - - kunhan olet yli 16, tai et pääse sisään enää - -.

tavoite saavutettu

Mikä tavoite? No siivous tavoite tietty! Vielä on käymättä läpi kirjoituspöytä ja pari ylähyllyn laatikkoa, muttta ulkopuolin mun huoneeni on siisti ja karsittu. On niin ihanaa kävellä huoneen halki silmät kiinni törmäämättä yhteenkään esineeseen. Pölyt on pyyhitty, lattia ja matto imuroitu, tavarat (väri)järjestyksessä ja vaatekaappi n. kolmasosan tyhjempi. Vaihdoin samalla lakanat nyt on niin raikas ilmapiiri tuolla.

HomeHome

Multa on pyydelty postausta vaatteista ja tavaroista, jotka laitoin syrjään, ja että varaisin pöydän kirppikseltä ja menisin sinne myymään. Hmm, maybe. Tai sitten pistän ig-kirppiksen käyntiin. Katsotaan mitä keksin! Informoin teitä joka tapauksessa meni suunnitelmat mihin suuntaan tahansa.

2015/06/23

itapsa korjasi puhelimeni

Sponsoroitu

Noin kuukausi sitten olin ajelemassa Tonin kanssa, jolloin mun iPhone 6 putosi takin taskusta asfaltille ja vääntyi. Vasen yläkulma meni oikeasti mutkalle, ja yritin väkisin vääntää sitä takaisin suoraksi. Ei olisi kannattanut, koska samalla mun näyttö halkesi ja kuluneen kuukauden aikana siitä on irronnut myös pieniä lasin paloja. Laitoin päälle suojakalvon, mutta se teki näytön vaan oudon näköiseksi ja alla olevasta kuvasta näättekin ehkä hieman damagea, jota pudotus aiheutti.

iPhone 6 customiPhone 6 custom

Kulma meni naarmuille ja lommolle, ja vaikka sainkin aika hyvin väännettyä laitteen takaisin päin, pientä mutkaa on havaittavissa. Tossa sivussahan on volumen plus- ja miinus-napit, joista alempi ei oo koskaan toiminut kunnolla. Ostin joulukuussa tän puhelimen, ja jo silloin nappi oli rikki. En koskaan tehnyt asialle mitään.

Kun mulla oli iPhone 4S vielä 2012-2014 kustomoin sen iTapsalla Leppävaarassa. Vaihdoin valkoiset lasit kultaisiksi peililaseiksi ja olin niin tyytyväinen tulokseen, että päätin korjauttaa nytkin iPhoneni siellä. Tai no, Kampin toimipisteessä. Tutkin nettisivuja ja löysin mahdollisuudet rungon uusimiseen (suora puhelimen reuna) 200€, näytön 229€ sekä napin korjaamiseen 99€. iTapsalla voi vaihtaa vaikka mitä osia latausportista kameroihin ja akkuun. + Palvelu kestää puolesta tunnista pariin tuntiin riippuen mitä muuttaa. Samaten hinnasto vaihtelee puhelinmallien ja merkkien välillä, ja sivuilla on silloin tällöin hyviä tarjouksia, joihin kannattaa tarttua! Esimerkiksi iPhone 4- ja 5-sukupolvien muutoksissa on nyt ale. Kaikki nähtävissä iTapsan nettisivuilla.

iPhone 6 custom

Kampin toimipiste on Eerikin kadulla kävelymatkan päässä kauppakeskuksesta. Ainiin, ja tiskiltä saa odotellessa ottaa karkkia mutusteltavaksi, vink vink. ;-)

iPhone 6 custom

Mä siis korjautin näyttöni - - puhelimeni väri on musta / space gray, näyttöpuoli musta ja takaa harmaa - - ja vaihdoin rungon. Henkilökunta kysyi multa samalla haluanko vaihtaa puhelimeni väriä joksikin muuksi. Ilmeisesti punaista oli pian tulossa ja erilaista kultaista. Päädyin kuitenkin kutosen toiseen kaupoista saatavaan väriin, shampanjaan / kultaan. Yleensä kultapuhelinten etupuoli on valkoinen, mutta mä halusin mennä vähän erikoisempaa linjaa ja sovitin sen yhteen mustan kanssa. Pretty cool, huh? Ja kaiken lisäksi sain ilokseni todeta miinus-näppäimen toimivan. Jes! Ihan superonnistunut korjaus siis.

Oon vaihtanut kännykkää tiuhaan tahtiin. 2012 sain iPhone 4S, 2014 ostin iPhone 5S ja saman vuoden lopulla nykyisen iPhone 6. Tämän aion kuitenkin pitää pidemmän aikaa, joten ehjä näyttö helpottaa suuresti mun elämää. Kiitos vielä iTapsalle!

iPhone 6 custom

Tässä vielä linkit: iTapsa, iTapsa facebook, iTapsa twitter.